Rengøring
Oplev vores udvalg af

mundbind

Abena Excellent mundbind blå

Pr. pk.

48,75 kr.
Abena Excellent mundbind blå

3038974

Hvilken type mundbind skal jeg vælge?

Når du skal vælge mundbind, så er der flere forskellige typer mundbind at vælge imellem. Lægemiddelstyrelsen skelner mellem tre typer mundbind: type I, type II og type IIR (eller 1, 2 og 2R). De tre forskellige typer angiver mundbindets evne til at filtrere bakterier. Meget kort fortalt, så skal type I mundbind have en filtreringseffektivitet på ≥95% og type II ≥98%. Mundbind af type IIR skal også have en filtreringseffektivitet på ≥98% samt beskytte mod stænk og væskegennemtrængning på et bestemt tryk.

Hvis mundbindet er klassificeret som medicinsk udstyr, skal de være CE-mærkede og være godkendt til en af de ovenstående typer.

CE-mærkede mundbind

Mundbind skal være CE-mærkede, hvis de er klassificeret som medicinsk udstyr. Et CE-mærket mundbind er en garanti for at mundbindet lever op til lovgivningen for medicinsk udstyr, og hvis man skal til eller fra fx test for COVID-19, så er det et CE-mærket mundbind man skal benytte.

Mundbind kan dog stadig godt beskytte som personligt værnemiddel, selvom de ikke er CE-mærkede, men så må de ikke markedsføres som medicinsk udstyr og deres effektivitet er ikke blevet officielt testet og godkendt. Det kunne fx være mundbind af stof og lignende.

Et CE mærket ansigtsvisir i klasse 1 giver beskyttelse mod infektion ved tæt kontakt med andre personer og danner en barrier, der minimerer risikoen for stænk og dråber. Et visir kan desinficeres og genbruges og er dermed et bæredygtigt alternativ til engangsmundbind. Ansigtsvisiret kan bruges behageligt med briller eller ansigtsmaske takket være afstanden mellem ansigtet og visiret, hvilket også giver god luftcirkulation, der reducerer tåge på visiret. Her på siden kan du se vores udvalg af klasse 1 CE mærkede ansigtsvisir.

Kæmpe udvalg af effektive værnemidler

Udover mundbind også mange andre værnemidler, som kan bruges til at give ekstra tryghed og sikkerhed i hverdagen og på arbejdspladsen. Vi har blandt andet et stort udvalg af håndsprit til gode priser samt massevis af effektive desinfektionsservietter, som er praktiske at have i tasken med dit mundbind, når du bevæger dig i det offentlige rum.

I vores store sortiment af rengøringsprodukter finder du også alt hvad du skal bruge for at sikre, at du kan opretholde en god hygiejne. Her finder du fx sæbe, aftørringspapir og rengøringsmidler som du kan bruge enten på arbejdspladsen eller i hjemmet.